Ohjeita asukkaille

Ohjeita asukkaille ja osakkeenomistajille

Näiden ohjeiden tarkoituksena on helpottaa asettumista yhtiöön ja antaa neuvoja yleisistä käytännön asioista.

Asioita, jotka on hyvä muistaa kun muutat ja asut yhtiössämme:

Tee muuttoilmoitus Digi- ja väestötietovirastoon ajoissa ennen muuttoa, jotta tietosi pysyvät ajantasalla. Voit tehdä ilmoituksen aikaisintaan kuukautta ennen muuttopäivää ja viimeistään viikon kuluttua muutosta. Voit ilmoittaa yhdellä ilmoituksella osoitetietosi sekä viranomaisille että Postin osoitetietojärjestelmään. Ilmoita muutosta myös isännöitsijälle. Kun muutat pois talosta ilmoita siitä myös edellä mainituille tahoille.

Voimassaolevan asunto-osakeyhtiölain mukaisesti osakkeenomistajan on ilmoitettava taloyhtiölle huoneistossa asuvien henkilöiden lukumäärä, jos vesimaksu perustuu huoneistossa asuvien henkilöiden lukumäärään.

Varmista sähkön saantisi. Tee sähkösopimus sähkölaitoksen kanssa heti kun muutat.

Kun siirrät muuttotavaroitasi huoneistoon, huolehdi yleisten tilojen siisteydestä muuton aikana ja jälkeen.

Huolehdi omalta osaltasi yhtiön yleisten tilojen kuten porrashuoneiden/piha-alueiden siisteydestä. Älä ruoki lintuja parvekkeeltasi tai takapihallasi, ne likaavat ympäristöä syödessään.

Muista huolehtia parvekkeen siisteydestä kesällä ja talvella. Älä luo lunta alapuolella olevan naapurisi parvekkeelle äläkä karistele tupakan tuhkaa kaiteen yli.

Ulkoiluvälinevarasto on tarkoitettu pyörien, suksien ja pulkkien ym. tarvikkeiden säilyttämiseen. Siellä ei saa säilyttää mitään mikä on helposti syttyvää, kuten bensiiniä tai mopoja.

Autosähköpaikan voit varata isännöitsijältä. Pysäköinti on sallittua vain paikan varanneille ja siihen tarkoitetuilla paikoilla. Muista irrottaa sähköjohto sähkötolpasta kun et ole kytkenyt siihen autoa. Auton pesu ja öljyn vaihto piha-alueella ei yleensä ole sallittua. Jos autostasi vuotaa nesteitä pihalle, huolehdi pihan puhdistuksesta välittömästi.

Kun poistut asunnosta älä koskaan jätä astian- tai pyykinpesukoneen sulkuventtiiliä auki. On hyvä muistaa sulkea venttiili aina heti kun pesukone on suorittanut ohjelmansa loppuun. Muista myös sammuttaa sähkölaitteista virrat.

Patteri- ja ilmastointiventtiilit on säädetty yhtiön toimesta, älä muuta asetuksia oma- aloitteisesti (ei koske sähköpattereita).

Kun tuuletat tee nopea ristituuletus, älä pidä ikkunoita tai parvekkeen ovea auki jatkuvasti.

Jos olet epävarma asioista ja toimintatavoista niin ota yhteyttä joko huoltomieheen tai isännöitsijään.

Jos huomaat huoneistossa tai yleisissä tiloissa pieniä vikoja tai puutteita, ilmoita asiasta kiinteistöhuoltoyhtiöön. Huoltoyhtiön yhteystiedot löytyvät talon ilmoitustaululta.

Lajittele talousjätteesi ja vie roskat niille varattuihin astioihin. Noudata lajitteluohjeita.

Mikäli tarvitset talonkirjaotetta, isännöitsijäntodistusta tai lainaosuuslaskelmaa, pyydämme tilaamaan ne ajoissa.

Muista ottaa huomioon naapurisi, olet keskeinen tekijä kun talon viihtyvyyttä ja yhteishenkeä rakennetaan. Ole ystävällinen, auttavainen ja tervehdi naapureitasi.

Muistathan, että voit aina ottaa yhteyttä myös omaan isännöitsijääsi tai toimistollemme.